Mesefigurás Webshop fejlesztése

A Király Fitness – Nagyvárad tér edzőterem weboldalának megújítása után a KingIT Solutions egy újabb, jelentősen másféle kihívás elé nézett: projektünk egy már meglévő webshop felújítása, átalakítása volt.

A Mesefigurás webáruház tulajdonosa keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy áruházuknak egy teljesen új, modern, mégis szolid, barátságos kinézetet varázsoljunk, ami már első ránézésre is családias hangulatot kelt az emberben.

Első lépésként egy saját, védett e-mail címet kapott a KingIT szervereken keresztül.

A régi webshopon rendszerint előfordult, hogy a felhasználók a termékeket nem, vagy csak hosszú keresés után találták meg, ami jelentősen nagy hatással volt a vásárlók számára, jelen esetben csökkent. Így tehát fontos szempont volt az is, hogy a termékek és a termékkategóriák könnyen átláthatóak legyenek az új oldalon, hisz a webshop jelentősen nagy választékkal rendelkezik.

 A termékeket úgynevezett Pluginok emelik át egy UNAS oldalról az ügyfelünk WordPress weboldalára. Az egyik feladatunk pontosan ezeknek a Pluginoknak a megalkotása volt, illetve ezáltal a két weboldal közötti kommunikáció (UNASWordPress kommunikáció) megteremtése és fejlesztése. Ezek a Pluginok percenként közel harminc terméket képesek átemelni a webshop oldalára (Sajnálatosan az UNAS rendszere nem képes többet lebonyolítani). Ezen felül egy mennyiségfigyelő Plugint építettünk be, hogy a két weboldal készlete mindig azonos legyen.

A felhasználói felületet úgy alkottuk meg, hogy a vásárlás lehető legkomfortosabb módját biztosítsuk a felhasználók számára. A beépített keresőmotor mellett az oldal immár fejlett ügyfélmenedzsmentet mondhat a magáénak: regisztráció és belépés funkció könnyíti meg a rendelések leadását, és számos kapcsolattartási lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók felvehessék a kapcsolatot a Mesefigurás webáruház ügyfélszolgálatával. Hogy ennél is versenyképesebbé tehessük a webáruházat, a közösségi média is fókuszba került, mint Facebook áruház, mint pedig Instagram áruház formájában.

Összegezve, a KingIT Solutions egy védett, gyors, könnyen átlátható és még ennél is könnyebben kezelhető webshopot alkotott meg, a pasztellben pompázó design pedig már csak ráadás.

Az új webshop néhány képben: