Mesefigurás Webshop fejlesztése

A Mesefigurás webáruház tulajdonosa azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy áruházuknak egy teljesen új, modern, mégis barátságos kinézetet varázsoljunk, ami már első ránézésre is családias hangulatot kelt az emberben.

Első lépésként egy saját, védett e-mail címet létesítettünk az oldal számára a KingIT szervereken keresztül.

A régi webshopon rendszerint előfordult, hogy a felhasználók a termékeket nem, vagy csak hosszú keresés után találták meg, ami jelentős hatással volt a vásárlók számára, emaitt fontos szempont volt, hogy a termékek és a termékkategóriák könnyen átláthatóak legyenek az új oldalon, hisz a webshop jelentősen nagy választékkal rendelkezik.

 A termékeket úgynevezett Pluginok emelik át egy UNAS oldalról az ügyfelünk WordPress weboldalára. Az egyik feladatunk pontosan ezeknek a Pluginoknak a megalkotása volt, illetve ezáltal a két weboldal közötti kommunikáció (UNASWordPress kommunikáció) megteremtése és fejlesztése. Ezek a Pluginok percenként közel harminc terméket képesek átemelni a webshop oldalára (Sajnálatosan az UNAS rendszere nem képes többet lebonyolítani). Ezen felül egy mennyiségfigyelő Plugint is beépítettünk, hogy a két weboldal készlete mindig azonos legyen.

A felhasználói felületet úgy alkottuk meg, hogy a vásárlás lehető legkomfortosabb módját biztosítsuk a felhasználók számára. A beépített keresőmotor mellett az oldal immár fejlett ügyfélmenedzsment rendszerrel is rendelkezik: regisztráció és belépés funkció könnyíti meg a rendelések leadását, és számos kapcsolattartási lehetőség rendelkezésre a Mesefigurás webáruház ügyfélszolgálatának eléréséhez. Hogy ennél is versenyképesebbé tegyüük a webáruházat, a közösségi média is fókuszba került, Facebook és Instagram áruházak formájában.

A KingIT Solutions egy védett, gyors, könnyen átlátható és még ennél is könnyebben kezelhető webshopot alkotott meg, a pasztellben pompázó design pedig már csak ráadás.